Hadohlavec (neboli Snake head fish) je ryba, která se v Asii nejčastěji používá na smažení, protože se pak její maso krásně rozplývá na jazyku. Místo hadohlavce můžete použít i tresku.
Recept: TEMPURA Z HADOHLAVCE NA SLANÉM KARI
4 filety z hadohlavce
100 g mouky
200 ml obalovací směsi tempura
800 ml oleje na smažení
koriandr
10 g kari koření
7 g čerstvě namleté mořské soli
Postup: Filety omyjeme, začistíme a každý filet nakrájíme na 2–3 menší kousky. Zaprášíme je moukou a poctivě obalíme v tempuře. Kousky ryby smažíme při 170 °C dokřupava, až docílíme světle nažloutlé barvy. Osmažíme i lístky koriandru, které použijeme k dochucení i na ozdobu. Podáváme posypané kari a solí.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/ceske-jidlo-je-dobre-ale-tezke-rika-singapursky-sefkuchar.A150407_152819_dobra-chut_ape