Složení: 100% čistá Basmati rýže
Příprava Basmati rýže: Rýži několikrát propláchněte. Vložte do hrnce a přidejte sůl. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře! Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře. Sundejte fólii, načechrejtě rýži vidličkou a můžete podávat. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Země původu: Indie.