Klikni pro zobrazení většího obrázku
Ume boshi jsou solené, sušené a nakládané švestky, které se v Japonsku jedí přibližně 1500 let. Mnoho Japonců je nostalgických, pokud jde o ume boshi, které jsou velmi kyselé a slané, protože obyčejní lidé si před mnoha lety mohli dovolit pouze obědový box s ničím jiným než bílou dušenou rýží s ume boshi uprostřed, připomínající japonskou vlajku.
#Str10Dnes mnoho Japonců věří, že ume boshi je dobré pro zdraví a může pomoci udržet čerstvé potraviny, pokud jsou skladovány společně.
Litujeme, ale toto zboží nelze nyní bohužel objednat.
Složení : Japonské švestky 78%, kuchyňská sůl.
Nutriční hodnoty na 100g : Energie 158kJ /38kcal / Tuk 0,7g z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g / Sacharidy 5,3g z toho cukry 0,9g / Bílkoviny 0,9g / Sůl 21,7g.
Skladování : Chladné a suché místo mimo přímé světlo. Země půvpdu : Japonsko.