Složení : Bastmati rýže. Nutriční hodnoty na 100g : Energie 1491kJ/351 kcal / Tuk 0,8g z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g / Sacharidy 77,7g z toho cukr 0,5g / Vlákniny 1g / Protein 7,8g / Sůl <0,03g.PŘÍPRAVA BASMATI RÝŽE: Rýže obsahuje škrob, který vyžaduje její lepší lepivost. Proto rýži důkladně a několikrát propláchněte. Pár kapek octa do hrnce před vařením může také napomoci nižší lepivosti. Dušení, ne vaření, je správná příprava rýže Basmati. Na jeden díl rýže patří dva díly vody, rozhodně ne více. Sůl přidejte do hrnce již před vařením, takto se ideálně vsákne do rýže. Zajistěte rozhodný hrnec před únikem páry. Pro utěsnění můžete použít hliníkovou fólii, kterou hrnec přikryjete chvíli před bodem varu. Na fólii pak položte i pokličku. Po varu snižte teplotu na minimum a rýži duste 15 minut. Pak ji nechte ještě v hrnci 5 minut provést mimo sporák. Odstraňte fólii, rýži prokypřete jemně vidličkou a podávejte. Přejeme dobrou chuť! Skladování : Skladujte v suchu a chladu. Země původu : Indie