Galangal root je nepostradatelnou přísadou v kuchyni zemí jihovýchodní Asie. Tento kořen pochází ze stejné botanické rodiny jako zázvor, ale na rozdíl od toho má ostřejší chuť s mírným citrusovým tónem. V thajské kuchyni se široce používá k přidání kořeněné, jemné a sofistikované chuti polévek a zeleniny a ke zlepšení chuti kari těstovin. Galangální kořen je nejdůležitější součástí známé thajské polévky „Tom Yam“, pekingské kachny, hodí se k zeleninovému občerstvení, rybím a masovým pokrmům, rýži a fazolím. Galangal pomáhá snižovat krevní tlak, zmírňuje bolesti hlavy, zlepšuje chuť k jídlu a stimuluje trávení.
Skladování : Skladujte a uchovávejte při teplotě od -20 do -18 C. Po rozmrazení znovu nezamrazujte. Po rozmrazení ihned spotřebujte.
Země původu: Vietnam.